Körömszakadtából! Ez a címe annak a műnek, melynek szerkezete felidézi bennünk gyermekkori élményünket, amikor is a főhős bőrébe bújva, a megfelelő passzusokhoz lapozgatva élhettünk át megannyi kalandot. Ahogy itt is, de e modern irománnyal való játék már nem igényel kockákat, sem kalandlapba való jegyzetelést, viszont labilis idegzetűeknek semmiképpen sem javallott, mert olyan brutális, véres és néhol talán indokolatlan alapossággal leírt, boncasztalra illő jelenetek tűzdelik, melyek próbára teszik a legszívósabb Fűrész-rajongókat is.

A történet a napjainkban játszódik. Egy huszonéves lány bőrébe bújva kell talpon maradnunk. Nem megyek bele részletesebben a sztoriba, de a lényeg, hogy eme hölgy párja közel sem olyan szép életű, mint azt gondolta volna, mert egy napon többedmagával a saját, hotel nagyságú házában az életére tör. Eme, kedves Zsomborkáról, a férjről, kiderül, hogy szervkereskedő és a fél pincét berendezte cseppet sem szívet melengető eszköztárával, hogy megkönnyítse a magyar valóságban oly rögös pénzkeresés eme fáradságos, kockázatos, de minden bizonnyal kifizetődő művészetét. A baj csak az, hogy az ifjú feleség (tehát az olvasó) minderre rájön. Zsombor és társasága ezért könyörületesnek a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető módon igyekszik megfojtani, leszúrni, halálra verni főhősünket (minket).

A könyv a legtöbb esetben három, sok esetben négy lehetőséget kínál az olvasónak. A „jobbra, vagy balra mész tovább” szerkezetű jelenetek nem igen vannak, mert a cselekmény sokkal inkább a legkülönbözőbb eszközökkel megkísérelt, elkeseredett önvédelemre fókuszál. (Mivel védekezel, hogyan ütsz/szúrsz stb.)

Egy tagadhatatlanul izgalmas, pörgős, minden ízében brutális, de egyes jeleneteket beteges precizitással ábrázoló kalandjátékról van szó. Hogy ne csak beszéljünk, de meg is érezzük e véres szték ízét, jöjjön most egy tipikus, átlagos hangulatú képi világ a műből. Jó ízlelgetést!

„Rámarkolsz hegyes rúdra, és mikor Takács fölfelé kezd cibálni a hajadnál fogva, a hegyes végét beleszúrod a támadód gyomrába. Takács pupillái óriásira tágulnak. Az egész teste összerándul, majd feldől. Teljesen magához húzza a végtagjait és összegömbölyödik a földön. Hosszú másodpercekig mélyen nyög ebben a pózban… Gyorsan szivárogni kezd belőle a vér; pillanatok alatt több járólapot is teljesen beborít. Remegő kézzel fogod a kezedben a tűhegyes rudat, melynek hegyéről egymás után gördülve indulnak el a vércseppek a kezed felé. Takács elcsendesedik, kezeit továbbra is magához húzza, de most a lábaival rúgkapálni kezd. A lábfeje kusza vonalakban keni el a földre kifolyt vérét. Majdnem hozzád ér a vonagló test, ezért gyorsan felállsz, és pár lépést teszel hátra. Takács végül teljesen elnémul és rángatózáskor a nadrágszárával fehérre törölt járólapokat újra befedi a hasából kiáramló vér.”

Lesújtasz egy utolsót a támadódra. Lapozz a 67-re.
Leengeded a csövet és megvizsgálod a férfit. Lapozz a 68-ra.
A csövet magad mellé készíted és megnézed, mennyire sérültél meg. Lapozz a 69-re.
Azonnal tovább indulsz. Lapozz a 70-re.”