A KREA Kortárs Művészeti Iskola tanulóinak divatbemutatóján sejtettem – később ki is derült – hogy a mi stílusunkat képviselik. A girl should be two things: classy and fabulous. (A nőnek elegánsnak és mesésnek kellene lennie. – a szerk.) Buy less, choose well & do it yourself! (Vásárolj kevesebbet, válassz jól és csináld magad! – a szerk.) Only great minds can afford simple style (Az egyszerű stílust csak nagyszerű elmék engedhetik meg maguknak. – a szerk.) – tátongnak az Our Style táskái és kattognak a kulcsszavak október 6-án, a Marie Claire Fashion Days szombati napján.

A KREA divattervező szakos hallgatóinak bemutatója klasszikusan elegáns – egyszerű, mégis nagyszerű. A kabát és a nadrág narancsban melegít, míg a ruhák fehéren hangsúlyozzák a nőiességet – piros szalag az öv.

A mi eleganciánk – Anne Amelie fehér földig érő kecses ruhájának karcsúságot kiemelő színes vonalvezetése. Ahogy a víz mossa a partot, úgy óvja a ruha a testet meztelenségétől hullám esésében. Anna Éva kosztümje tört fehér, pirosa élénk, estélyije dekoratívan világítja a hátat, nadrágja kormos fekete – fekete kormos cica módra.

Bornoff sikolyzenéjére fekete-kékben vonulnak rejtélyesen a női alakok. Talán kapcsol(ód)janak be! A Daige BP üde rózsaszínt és sárgát kombinál friss fehérrel, ruhái tavaszi virágnyomon lépkednek. Tomcsányi Dóra ezüst és arany cipellőket vonultat fel. Erleen feketét-fehéret egészít ki egymással párban, majd díszmagyar módjára aranycsipkézi a test ívéhez simuló fehér minijeit.

A girl should be two things: classy and fabulous. Buy less, choose well & do it yourself! Only great minds can afford simple style – ez a divat! Divat a személyiség és az arc hangsúlyozása, a ruha és a kabát egyszerű vonalvezetése élénk, tiszta színekkel. Divat a saját stílusod választása és kreálása. Divat a díszmagyar. Divat a klasszikus mesés divat, nő a NŐ… Nem csak a Vam Design Központban – hanem is.