Néhányan véletlenül találnak rá eme kis ékszeres dobozra a város szívében, mégis itt mindenki megtalálhatja a számára ideális szabadtéri programot, aki egy kis szabadságra vágyik. Kerékpárral vagy sétálva érkezünk nem számít, hiszen igazán jó körutat járhat be az ember a kis paradicsomban.

Ha valaki sütkérezési, fürdőzési szándékkal indul az oázisba csak egy törölközőről kell gondoskodnia. Akár egyedül, akár társasággal megyünk nem fogunk unatkozni. A látvány egyszerűen magáért beszél. A zöld fű nem is lehetne tökéletesebb, ahol kinyújtózhat a megfáradt vándor egy nehéz munkahét után. Cipőnket levéve érezhetjük a természet hívogató közelségét. Az ember legszívesebben csak leheveredik a fűbe és fekszik, nézi a felhőket és arra gondol, hogy bárcsak örökké tartana ez a pillanat, a nyugalom, a csönd, itthon vagyunk…

A természetes környezet mellett a vendéglátóegységek is várják az ide látogatókat. Ínycsiklandó ételek és italok, fagylalt különlegességek is kielégítik a vendégek igényeit. Az aktív pihenésre vágyók is nyugodtan kilátogathatnak, hiszen sportpályák is várják a sportolni vágyókat. A kerékpározás, futás mellett a vízi sportoknak is hódolhatunk. Aki nem ezek közül a sportok közül akar választani az is megnyugodhat, hiszen a tenisz-, illetve focipálya is nyitva áll az érdeklődők számára.

Bárhová néz az ember mindenhol boldogságot lát. Van ahol szerelmes párokat láthatunk, egymásba ölelkezve, romantikus perceket, órákat töltve együtt. Néhány méterrel odébb egy futó rója köreit vagy éppen egy házaspárt pillanthatunk meg pajkos gyermekek körében.
Ha mégis úgy gondoljuk, hogy csak egy könyv társaságára vágyunk, akkor egy pokróc és egy fa árnyéka elegendő lehet, ahhoz, hogy belemélyedjünk fantáziánk világába és magával ragadjon egy érdekes könyv története. Azt is kevesen tudják, hogy a RedBull Röpnap is itt indítja útra versenyzőit alkalomról-alkalomra.

Nem számít, hogy milyen megfontolásból indulunk el a Kopaszi gátra, a lényeg, hogy jól fogjuk magunkat érezni e csodálatos helyen.