A tárlatvezetés Araki művészetének lényegét, az erotikát, a nő iránti, minden morális megfontoláson túli megszállottságot, mint élet- és művészeti formát próbálja meg a lehető legtöbb oldalról és tabuk nélkül megmutatni. A tárlatvezetésen kitérünk az Arakit övező botrányok okára, és belehelyezzük Araki művészetét a japán kultúra és erotikus művészet kontextusába. Emellett számba vesszük ennek európai perspektíváit, visszhangját, különös tekintettel a feminista szempontokra.

Cséka György

Esztéta, kritikus, a Punkt online fotográfiai és művészeti lap felelős szerkesztője. Magyar nyelv és irodalom és esztétika szakon végzett, érdeklődési területe a kortárs fotográfia és a vizuális kultúra elmélete. Írásai nyomtatott és online művészeti lapokban jelennek meg.

Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu, e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés, Érzelmes utazás – november 7.

A tárlatvezetésen a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt. A megszokott kedvezmények ezúttal is érvényesek.

A kiállításról bővebben itt lehet olvasni: https://maimano.hu/kiallitasok/nobuyoshi-araki-erzelmes-utazas/