Cirkuszi kavalkád címmel indult a Fővárosi Nagycirkusz 2012 őszi-téli szezonja. Ennél találóbb címet talán nem is adhattak volna a 2012. szeptember 22-én bemutatott előadásnak. A nyüzsgő tömeg türelmetlenül várja az előadás kezdetét. A gyerekek percenként kérdezgetik szüleiket, hogy „Mikor kezdődik már?”. A premier ünnepi hangulatát az élőzene is segítette a Fővárosi Nagycirkusz Zenekara jóvoltából.

Az előadás előtt Francesco francia bohóc néhány szórakoztató momentummal próbálja belopni a nézők szívébe magát, ami persze sikerül is, mert őket is bevonja röpke előadásába. Eljött a várva várt perc, a fények elhalványulnak, a nézőtéren síri csönd. A műsort két orosz artista Roman és Gyima nyitja meg, bebizonyítva a háziasszonyoknak, hogy a létra nem csupán a ház körüli munkákban nagy segítség. Őket követi a német házaspár Maike és Jörg Probst, akik először páviánokkal, majd egy egész sereg háztáji állattal áll színpadra. A fáradtságos munka látszik mozdulataikon, parancsaikat az összes állat teljesíti egy kis finomság reményében. Francesco a bohóc az egész előadás menetét végigkíséri érdekes játékaival.

A Fővárosi Nagycirkuszban először vendégszerepelnek Etióp artisták, akik Duo Icaria néven ismertek. Először kicsit kétkedve figyeli az ember mutatványukat, de a pár perces műsorunk végére kiderül, hogy nem véletlenül szerepelnek ezen az estén.
A szervezők lehetőséget adtak a fiatal tehetségeknek is, hogy előadják produkciójukat a nagyközönség előtt. A következő fellépő a Troupe Diamond nevű magyar formáció, akik az Artistaképző tanítványai. Egy szerelmi háromszöget tárnak szemünk elé a trapéz segítségével.
Nem kevesebb tehetséggel rendelkeznek a Black Roses formáció tagjai is. Négy fiatal artista, akik egykeréken mutatják be tudásukat.

A cirkusz nem igazi az általunk kevésbé ismert állatok nélkül, ilyen állat a fóka is, mely konstatálja, hogy nem csak a papagájok, páviánok és az egyéb háziállatok képesek a szófogadásra.

Az állatok után egy igazán kivételes személyiség mutatta be tehetségét a porondon. Simet Lászlót a Londoni Olimpiai Játékok záróünnepségén már láthatta a nagyközönség, de most a magyar cirkuszkedvelők is saját maguk csodálhatták meg bámulatos bemutatóját. Az előadásához csupán egy halálkerékre van szüksége, mellyel bemutatója igazi csemege lesz a nézők számára.

A lengőtrapéz nem maradt sokáig érintetlenül, hiszen Noé Róbert precíz mozdulatai kivételes élményt nyújtottak a vendégeknek. Adele és Franco papagájai vicces pillanatokat szereztek a nézőknek, hiszen nem sok olyan papagájt lát az ember, aki babakocsit tol, autót szerel vagy éppen kerékpározik. Később színes ruhájával magára vonta a nézők figyelmét Zsilák Olivér, aki zsonglőrként szórakoztatta a közönséget.

Méltó befejezése volt ennek a csodálatos estének az afrikai Athuma Zulu akrobatacsoport intenzív és mozgalmas előadása. Felhőtlen kikapcsolódást nyújtottak a szereplők kicsiknek és nagyoknak egyaránt ezzel az előadással.