Napjainkban egyre elterjedtebb, hogy a hazai zenekarok több olyan szerzeménnyel rukkolnak elő, amiben több zenei stílus keveredik. A 2009-ben alakult Folkfunk Superstars együttes is ezt az irányvonalat képviseli: zenéjük különleges elegye a magyar népzenei és a funky elemeinek.

A hét tagból álló együttes először 2010-ben az EDDA előzenekaraként mutakozott be a nagyközönség előtt, de azóta az ország számos pontján találkozhattunk velük. A televízió képernyőjéről a „Csillag Születik” című műsor pár jelenetéből lehet a nézőknek ismerős a különleges formáció.

A zenekarvezető Pápai Zsolt elmondása szerint, a csapat tudatosan alkalmazza a magyar népzenei motívumok és a funky stílus elemeinek keverését. –Összeszokott, hasonló értékrenddel rendelkező baráti társaság a miénk.-mondja Zsolt. -Mindenki tanult és játszott valamilyen hangszeren, így bő két évvel ezelőtt úgy döntöttünk, mi lenne ha a közönséggel is megosztanánk gondolatainkat? Így alakítottuk ki a jelenlegi formációt 6 férfi zenészből és egy női énekesből. Ő lett a mi dívánk!

A folklór vonulat hol erősebben, hol pedig kevésbé hangsúlyosan jelenik meg műveikben. Olyan számokat is szereztek már, ahol egy az egyben a népdal szövege került átültetésre az általuk írt zenére, ilyen például az „Este van már, késő este” című számuk. A „Szegénylegény” című pásztordalból viszont csak az eredeti dallamokat tartották meg az alkotók, a szöveg pedig teljes mértékben a szerzők munkája.

A stílusok „házassága” különleges zenei élményt ígér a hallgatóknak. Azonban az együttes sokoldalúságát mutatja, hogy teljes egészében saját szerzeményekkel is rendelkeznek repertoárjukban, olyanokkal, mint az „Emlékek Élnek” névre keresztelt megható és elgondolkodtató dal.

Az elmúlt két évben a számos fellépés közepette rendkívül termékeny munkájuknak köszönhetően, annyi dalt szereztek, hogy eljött a pillanat a továbblépésre.

A FolkFunk Superstars első, klippremierrel (Szegénylegény) egybekötött lemezbemutató koncertje február 4-én a Gyáli Közházban, 19:00-tól kerül megrendezésre, olyan előzenekarok társaságában, mint a Suspensor vagy éppen a Perfect Crime. Az alkotók mindenkit szeretettel várnak egy laza, bulis estére, ahol lehetőség nyílik a csapat tagjaival személyesen megismerkedni és dedikáltatni az első nagylemezt is.

http://www.folkfunksuperstars.hu/