Az idei tél még igazából nem mutatta ki foga fehérjét, ezidáig elkerült minket a vastag hótakaró és a tartós fagy. Aki azonban a „valódi télbe vágyik” és nem riad vissza egy kis fagyoskodástól, annak jó hírrel szolgálhatunk: Megnyitotta kapuit Magyarország és Budapest első jégbárja, az Ice Bar!

A bár olyan fagyos élményekre vágyó látogatók számára nyújt maradandó emléket, akik szívesen kóstolnak hideg finomságokat, ámulnak csillogó jégszobrokon és berendezéseken.

Ebben a szórakozóhely-különlegességben (mely más országokban már igen nagy népszerűségnek örvend) a vendég egy olyan környezetbe kerül, ahol minden jégből van: a falak, a bútorok, szobrok, de még az akvárium és a pohár is, amiben a jeges koktélokat szolgálják fel.

Az utcáról a bárba lépve egy hangulatos recepciónál találjuk magunkat, Az első meglepetés már itt éri a kedves vendégeket! A bejárattól nem messze egy ismerős arcba botlunk, ő nem más, mint az Ezeréves Sólyom kapitánya, a világűr fenegyereke Han Solo! Nem elírás, hiszen az Ice Bar-ban található a legendás Csillagok Háborúja sorozat Solo kapitánya karbonitba fagyasztva úgy, ahogyan azt a Birodalom visszavág-ban Vader nagyúr tette vele!

Mondanom sem kell, hogy minden Csillagok Háborúja rajongó szíve megdobban ilyen találkozáskor, és ha azt is hozzáteszem, hogy a fagyasztott űrcsempész az az eredeti forgatási kellék, amit a Birodalom visszavág-ban használtak, és ami a filmben is látható, akkor az öröm teljessé válik. Ez utóbbi tényt a Lucasfilm Ltd. hivatalos tanúsítványa bizonyítja.

Az űrhőssel történt fényképezkedés és a belépőjegy megvásárlása után, egy kevésbé divatos, de a funkcióját tekintve annál hasznosabb modern „eszkimó” öltözetet kapnak a vendégek. A mozgás így nem lesz könnyű, de nem is az a cél. A zsilipkamra szerű ajtón átjutva egy különleges világ tárul szemünk elé. Mintha a szekrényen át a fagyos Narniába kerülnénk. Itt minden valóban jégből van, a falak, a kanapék, a székek, a szobrok, az akvárium, a hangszerek és még a bárpult is. Miközben a vendégek felfedezik a bár világát, a rádióból a legújabb slágerek szólnak.

Miután minden különleges berendezési tárgyon és dekoráción elcsodálkozott a tisztelt vendég, megkóstolhatunk egyet a jégpohárban felszolgált italkülönlegességek közül, hiszen a belépő ára tartalmaz 1 koktélt is! Nehéz a választás, mert több, mint 20 féle ital közül választhatunk, de bármelyiket is válasszuk, nem fogjuk megbánni. Egy jó tanács: ha további italt rendelnénk, kérjük azt már meglévő poharunkba, hisz az idővel egy kicsit mindig több fér majd bele.

Ha már kellőképpen átfagytunk és a távozás mellett döntünk, kint újabb meglepetés vár ránk. A vendéglátók ugyanis minden kedves látogatót, egy forró és pikáns kukoricakrém levessel várnak, melyet vétek lenne kihagyni.

Az Ice Bar-ban minden a különleges élmény szolgálatába van rendelve. Még a bár ügyvezető igazgatóját is Klíma Dénesnek hívják! Nem vicc!