2016-ban ünnepli 10. születésnapját a Balaton Sound. A Balaton déli partján, Zamárdiban a tavalyihoz hasonlóan idén is öt napig tart a féktelen buli! Beharangozónkban egy-egy neves előadót emelünk ki minden egyes nap zenei repertoárjából.

 

Július 6. (szerda), 1. nap

Alan Walker, Macklemore & Ryan Lewis, Madcon, Oliver Heldens

 

Oliver Heldens napjaink legjobb house előadója, akinek az áttörést a Gecko c. száma jelentette 2013-ban, ami azonnal felkeltette Tiësto érdeklődését. Ő legjobb példa arra, hogy ennek a stílusnak még mindig van jövője. Ezt mi sem bizonyít jobban, mint Heldens több mint 200 világkörüli fellépése, azaz a holland dj bizony nagyon elfoglalt mostanság.

 

Július 7. (csütörtök), 2. nap

A$AP Ferg, Don Diablo, Feder, Julian Jordan, Kshmr, Martin Garrix, Nervo, Sub Focus, Sven Väth, Tyler The Creator

 

Bármennyire is hihetetlenül hangzik, de Martin Garrix az amerikai fesztiválokon nem fogyaszthat alkoholt! A szemtelenül fiatal, mindössze 19 éves (!) holland dj Animals c. dalával valósággal berobbant a földkerekség legjobb lemezlovasai közé. 2013-ban még csak a 40. volt a Dj Mag listáján, rá egy évre már a 4., mígnem a tavalyi évet már a dobogó legalsó fokán zárta. 2014-ben már vizitált a Soundon, míg tavaly a Szigeten lépett fel.

 

Július 8. (péntek), 3. nap

Adriatique, Aly & Fila, Dixon, Ferry Corsten Presents Gouryella, Kraak & Smaak Live, Lost Frequencies, Martin Solveig, Paul van Dyk, Robin Schulz

 

Szeptemberben történelmet írt az egyiptomi páros, Aly & Fila. A Gízai Piramisok tövénél tartottak bulit Egyiptomban. Korábban csupán néhány sztárt, mint például Stinget és Kyle Minogue-t ért az a megtiszteltetés, hogy itt koncertezzen. Rádióműsoruk, a Future Sound Of Egypt (FSOE) a 400. adását ünnepelte, emellett két válogatáslemezük is megjelent 2015-ben, az FSOE Vol. 3 és az FSOE 400. Kanadától Kínáig végigturnézták a Földet, most pedig hazánkban is fellépnek.

 

Július 9. (szombat), 4. nap

Adam Beyer, Alan Fitzpatrik, Armin van Buuren, Fritz Kalkbrenner, GTA, Hernan Cattaneo, Matador, W&W

 

Armin van Buurent talán senkinek sem kell bemutatni. A holland dj-legendát 2007 és 2010 között zsinórban négyszer választották meg a világ legjobb lemezlovasának (Dj Mag), de 2012-ben is az élen végzett. A 39 éves művész több mint 20 éve van a pályán, rádióműsora a State Of Trance 2001-es indulása óta idén már a 750. adásán van túl, ami hihetetlen mérföldkő. Tavaly jelent meg új stúdióalbuma, mely az Embrace címet viseli.

 

Július 10. (vasárnap), 5. nap

Booka Shade, Borgore, Dimitri Vegas & Like Mike, HVOB, Timmy Trumpet, The Game, Tyga

 

A Dmitri Vegas & Like Mike duó két éve a második helyen végzett, ám tavaly már az elektronikus zene trónjára ülhetett a Dj Mag-szavazásnak köszönhetően! A belga testvérpár szinte állandó fellépője a világ talán legnagyobb zenei fesztiváljának a belgiumi Tomorrowlandnek, amelynek már több ízben ők készítették el a himnuszát. Tavaly is az utolsó napon örvendeztettek meg bennünket a szettjükkel, és idén is a zárónap attrakciói lesznek.

 

Érdemes sietni a bérlet- és jegyvásárlással, mert az „Early Bird” típusú bérletek már elfogytak, de június 15. délig még 5000 Ft kedvezménnyel, 58.990 Ft-ért válthatóak meg a Balaton Sound bérletek!

Részletes információk itt: http://sziget.hu/balatonsound