A magyar klasszikus vígjátékok egy kiemelkedő színdarabját hozza el közénk a Pólus Filmszínház. A Liliomfi cselekményszálai legalább olyan izgalmas és változatos módon kapcsolódnak össze, mint a helyt adó intézmény kulturális szórakozást biztosító repertoárja.

A Pólus filmszínház új távlatokat nyit a magaskultúra és tömegkultúra egy helyen történő prezentálásával. Az élő színháztól a 3D-s mozin keresztül a bábszínházig minden korosztály számára lehetőséget kínál a tartalmas szabadidő eltöltésére.

A három felvonásos komédiát Szigligeti Ede 1849-ben írta, állítása szerint két délután alatt, ami a végeredményt tekintve elképzelhetetlennek tűnik vagy hatalmas zsenialitásra vall. Főhősünk Gyula, egy professzor gyámsága alatt áll, aki titokban nevelt gyámlányát, Mariskát szeretné feleségül adni hozzá. A szerelem viszont nem igazodhat egy idős professzor határidőnaplójához. Nevelt fia titokban vándorszínésznek áll, szép magyar nevét Liliomfira cseréli és meghódítja Mariska szívét. Vajon miért ellenzi ekkor az idős professzor a házasságot? A szerelmespárban kavargó kétségek és megválaszolatlan kérdések újabb félreértéseket generálnak, amik tovább nehezítik helyzetüket. Gyula hű barátja és színésztársa Szellemfi, rácáfolva nevére, materiális eszközök segítségével menti ki barátját. Eközben egy párhuzamos cselekményszálon további szerelmi drámák zajlanak Gyuri, a pincér és Erzsi, a gazdag Kányai fogadós lánya között. Itt egy ősrégi probléma, a társadalmi osztályok közti különbség nehezíti meg a beteljesülést.

Akik szeretnének a hideg, téli hétköznapjaikba egy kis romantikát és jókedvet csempészni, vagy egyszerűen szeretnének egy színvonalas előadást látni, azokat szeretettel várják január 25-én 19 órakor a Pólus Filmszínházban. A színvonalas előadásért olyan nevek vállalnak garanciát, mint a Jászai Mari-díjas Mikó István, a darab rendezője, Csere László és Bregyán Péter szintén Jászai Mari-díjjal kitüntetett színészek.