Tudtátok –e kedves olvasók, hogy Robin Hood nem csak egy egyszerű, képzeletbeli hős, aki kiáll a jóért és megóvja a gonosztól a gyengét. Több ő annál. Olyasvalamire képes, amire csak igen kevesek, az emberiség megmentői közül. Képes alkalmazkodni az idővel változó társadalmi problémákhoz. Bizony ám! Ezáltal pedig orvosolni tudja a sanyargó nép éhínségét a XV. században, és megoldást talál akár a XXI. század gazdasági válságára is. Nem is gondolnánk, hogy ez a fajta rugalmasság, micsoda, hatalmas potenciállal vértezhet fel valakit.

A RaM Colosseum otthonában fellépő Robin Hood egészen új hangulattal, mondanivalóval és stílussal igyekszik az elesettek segítségére.

Már az előadás elején tudtunkra adják, hogy hősünkkel sem Szupermen, sem Batman, sem egyéb más, esztétikailag igencsak gondosan megkomponált jelmezzel rendelkező önkéntes nem veheti fel a versenyt. Az előadás folyamán Robin (Kovács Áron) természetesen vetélytársaihoz hasonlóan fizikai erejével is többször bizonyítja rátermettségét. Ha kezébe veszi íját, attól még Nottinghem bírája is oly mértékben kezd reszketni, mintha két hétre a hűtőházba zártuk volna.

És ha fegyveréből végül tényleg kiröppen a vessző, az bizony célt nem téveszt. Sőt, akár egyetlen lövéssel fél tucat fácánt is képes elejteni… bekötött szemmel. Háttal. Bal kézzel lőve! Víz alatt! Akárhol!

Ezen kívül mint szónoki képességének, mint magával ragadó énekeinek köszönhetően méltán vált a scherwoodi ellenállók vezetőjévé. Mindezek felett humorára és Lady Marian (Andrádi Zsanett) nagy örömére… erotikai szépérzékére sem lehet panasz.

Még egy ilyen roppant vezérnek sincs könnyű dolga egy olyan világban, mely játékos módon kapcsolódik jelenünk hangulatvilágához, kifejezésmódjához, nyelvezetéhez, örömeihez és problémáihoz.

Nézzük csak azt a klasszukis jelenetet Gesztesi Károllyal (Doug barát). Mariannak hozzá kell mennie a zsarnok, adókat kivető, szociális juttatásokat csökkentő bíróhoz (Forgács Péterhez). A házasságkötés valahogy így indul:

-No, te pap, tedd a dolgod! – Szól Nottingham bírája.
-Nos akkor… – vág bele Doug barát. – Emlékezz ember, hogy porból vagy és porrá leszel!
– Miket beszélsz? Ez esküvő, nem temetés!
– Tudom, de én esküvőn és temetésen is ugyanazt mondom. Próbálj alkalmazkodni. Válság van!

Ilyen és hasonló vicces eszközökkel igyekeznek összezavarni az ellenséget bátor hőseink. Ezúttal is sikerrel! Dícséretet érdemel minden számkivetett ellenálló, hogy ezúttal úgy harcolták ki függetlenségüket, hogy eközben humoros és magával ragadó, zenés forgataggal olvasztották bele a jelen nehézségeit ebbe a klasszikus históriába.

Jegyrendelés: www.ramcolosseum.hu