2020. október 10-től, szombatonként és vasárnaponként 11.00 és 16.00 között újra látogatható a Hopp Múzeum!

A Made in Asia. Százéves a Hopp Múzeum című kiállításunk 2019-ben, a múzeum alapításának 100. évfordulóján nyílt meg azzal a céllal, hogy tisztelegjen az alapító előtt, elmesélje a múzeum történetét, a múzeumalapítást követő nagy korszakokat, a gyűjteményezés főbb szempontjait és hogy felvonultassa a múzeum összes gyűjteményi egységének (kínai, japán, koreai, indiai, délkelet-ázsiai, mongol, tibeti-nepáli, közel-keleti és Zichy-féle régészeti gyűjtemény) legkiemelkedőbb műtárgyait.

A kiállítás sajátossága, hogy a több száz tárgy és a rendkívül érzékeny tárgycsoportok bemutatása csak úgy lehetséges, ha a tárlat időről időre változik, vagyis a tárgyak cserélődnek. Az alapvetően műtárgyvédelmi megfontolásokon túl ez azt is jelenti, hogy a látvány és a tárgyi összefüggések, dialógusok is változnak. Éppen ezért, aki egyszer látta már a kiállítást, annak érdemes újra visszatérnie, mert újdonságokat fedezhet fel.

Az elmúlt hónapok kényszerű bezártsága alatt a szakmai stáb folyamatosan készült a tervezett installáció eddigi legnagyobb átalakítására és a cserélendő tárgyak megfelelő előkészítésére, így októberben végre látható lesz a múzeum japán szamurájpáncélja és fegyverei, valamint a kínai és a koreai gyűjtemény festészeti anyagának egy-egy kiemelkedő darabja is.

Továbbra is vigyázzunk egymásra!
A múzeum a mindenkori járványügyi készültségnek megfelelően különböző intézkedéseket vezet be, ebben kérjük látogatóink szíves együttműködését.

Helyszín:
Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum
1062 Budapest, Andrássy út 103.
Múzeumi nyitvatartás:
szombat–vasárnap: 11.00–16.00, hétköznapokon zárva

pénztár: 15.15-ig
Belépőjegy
Teljes árú (felnőtt): 1400 Ft
Ifjúsági jegy (6–26 éves kor között), nyugdíjasjegy (62–70 éves kor között): 700 Ft

Kerti nyitvatartás:
péntek–vasárnap: 10.00–18.00
Belépés a kertbe: ingyenes