Érezted már úgy, hogy szétvet a feszültség? A napok csak telnek-múlnak és a munkán kívül nincs időd másra? A napi felgyülemlett idegesség levezetésére nincs is jobb megoldás, mint, hogy az ember elmegy egy jó kis gokartozásra egy jó kis csapattal.

Pont ebben lehetett része 2012. november 11-én vasárnap a WestEnd tetőparkolójában a szerencséseknek, akik részt vehettek a drifting.hu jóvoltából egy barátságos mérkőzésen. A Karting Promotion biztosította a helyszínt, a drifting.hu pedig méltó lezárásának vélte az idei évadnak ezt a kis versenyt. A nap folyamán 2 média group, driftversenyzők és amatőr csapatok mutathatták meg tudásukat a gokart pályán.

Természetesen voltak, akik már évek óta űzik ezt a sportot és voltak olyanok is, akik most ültek életükben először gokartban. A szervezés kitűnő volt, nem voltak „üres járatok”, a gokartok szakszerűen karban vannak tartva, így senkinek nem eshetett bántódása. Az újoncokat kitűnően látták el információval, mellyel a pályán maradhattak és a tisztességes játék keretein belül harcolhattak csapattársaikkal. Természetesen voltak, akik már régi ismerősként jöttek vissza a pályára, ők türelmesen várták a tájékoztatás végét.

Egy-egy menetben általában 6 fő indulhatott, főként férfiak, de a hölgyek becséletét 2 bátor nő is védte, a média group csapatain belül.

Amint felkerül a maszk és a bukósisak, mintha az ember átváltozna, mintha kicserélődne. Nem mássá, mint egy harcossá. A gokartba való beszállás után pedig nem számít más, csak a gyorsulás és az, hogy első legyen az ember.
A száguldás, a gyorsulás és a pályán való maradás, talán ezek a legjellemzőbbek erre a sportra. Igen, ez egy SPORT csupa nagybetűvel, hiszen itt nem emelgetnek súlyt, nem ugrabugrálnak, mégis nagy megerőltetés egy-egy 8 perces kört végigvezetni. Az ember azt gondolná, hogy csak vezetni kell, ez igaz is, de a futamok végén igazi izomláza van az ember karjában, a másnapi „fájdalmakról” nem is beszélve.

Természetesen nem hasonlítható a gokartozás a driftversenyhez, de azért itt is lehetnek izzasztó helyzetek.

Külső szemlélődőként talán nem is volt olyan szembetűnő a különbség egy-egy csoport között csak az időeredmények árulkodtak, arról, hogy valaki kicsit tapasztaltabb. A gokart pályáról annyit kell tudni, hogy augusztus óta ad helyet a WestEnd B parkolószintje a sport szerelmeseinek, gumikkal van határolva, melyek szakszerűen összekapcsolva védik a kicsit esetlenebb vagy szerencsétlenebb versenyzők testi épségét. Néha egy nagy adag szerencse szükséges ahhoz, hogy ne sodródjon ki az ember egy-egy vehemensebb ember miatt.

Néha úgy tűnhet, hogy a versenyzők ölre mennek, ezt csak azért láthatja így a néző, mert a gokartba való beszállás után nem számít semmi. Megszűnik a külvilág, magunkon kívül a versenytársak figyelése az egyetlen dolog, melyen a szemünket kell tartani!

Néha igazi diadalittas, néha pedig igazi csalódott arccal szállnak ki a versenyzők gokartjaikból. CSAK játéknak indul ez a kis szórakozás, a végére mégis előjön belőlünk a győzelmi vágy és a kemény versenyszellem.