Októberben nagy megtiszteltetés és öröm érte a hazai Wing Tsun Kung-fu közösséget, Magyarországra látogatott ugyanis a harcművészet Nagymestere, Dr. Leung Ting, aki mind az instruktorokat, mind pedig a tanítványokat szellemi, filozófiai és technikai továbbképzésben részesítette. Az október 21 és 23 közötti időszakban a nagymester Budapestre és Debrecenbe is ellátogatott tanítványaihoz.

A Wing Tsun Kung-fu jelentése „gyönyörű tavasz”, és a harcművészet olyan technikákra épül, amelyeket kortól, nemtől, alkattól függetlenül mindenki könnyedén végre tud hajtani. A kung-fu nem csak önvédelmi módszerek elsajátítása miatt lehet hasznos, hanem a jó fizikai állapot és az egészség megőrzésére is alkalmas mozgásforma. Kevesen tudják, de a legendás harcművész-filmsztár Bruce Lee is a stílus elmélyült gyakorlója és népszerűsítője volt, filmjeiben a nézők megcsodálhatták lélegzetelállító tudását is.

A Wing Tsun-t évtizedek óta több ezren tanulják Magyarországon, a harcművészet népszerűsége töretlen. Egyre többen döntenek úgy, hogy az országszerte mindenhol megtalálható Wing Tsun közösség tagjaivá válnak és a tanulás útjára lépnek. A Magyarországi és egyben a Kelet-Európai Wing Tsun Szövetség vezetőinstruktora Si-Fu Máday Norbert volt az a személy, aki hazánkban megteremtette eme harcművészet oktatásának körülményeit. Máday Si-fu a nagymester személyes tanítványa, akit Dr. Leung Ting fiává is fogadott.

Dr. Leung Ting nagymester minden évben legalább egyszer Magyarországra látogat, hogy elősegítse a közel 60 magyarországi instruktor és több ezer tanítvány szellemi, fizikai fejlődését. A nagymester világszerte ismert és elismert harcművész. Több hongkongi és hollywoodi filmes produkcióban kérték ki tanácsát, és több híres színész is felkereste, hogy nála tanulhasson. Dr. Leung Ting elmondása szerint a kaszkadőrmutatványairól híres Jackie Chan; Quentin Tarantino sikerfilmjének, a „Kill Bill” sztárja, a Pai Mei mestert alakító Gordon Liu; Lucy Liu és a Wing Tsun Kung-fu legendás nagymesterét, Yip-Man-t játszó Donnie Yen is tanítványának mondhatta magát.

A nagymester elmondta, Magyarországot nagyon szereti, és kiemelt figyelmet fordít az itthoni wing-tsung közösség fejlődésére.

Az instruktorok és a budapesti tanítványok továbbképzését követően a mester Debrecenbe látogatott, ahol Magyarország keleti régiójában tanulókat részesítette oktatásban. A debreceni esemény „házigazdája” Széll Gábor, 6. fokozatú oktató, a Wing Tsun magyarországi vezető-helyettese. Széll mester ismert lehet a rendvédelmi szervek és a Magyar Honvédség tagjai számára is, hiszen évek óta oktatja az egyenruhásoknak a stílus alapjait.

Dr. Leung Ting nagymester idei látogatása során mind a magyarországi, mind pedig a nemzetközi wing tsun kung-fu közösséget óriási megtiszteltetés érte: Si-Fu Máday Norbert a 9. mesterfokozatú, míg Széll Gábor a 7. mesterfokozatú díszdiplomát vehették át a nagymestertől.

A képen Ip Man és Bruce Lee látható