Journality: Az idei szezonra márkát váltott a csapat. Mi a véleménye az új konstruktőrről, a Hondáról?

M. N.: Csak jó véleménnyel vagyok róla, a szezon kicsit nehezebben indult ,mint amire számítottunk, de látszik, hogy az idő nekünk dolgozik, és a tegnapi időmérőn mutatkozott meg leginkább, (melyen kis időkülönbséggel a harmadik rajtpozíciót értem el) hogy a Honda mennyit fejlődik, és milyen rövid idő alatt, úgyhogy nagyon boldog vagyok a váltástól. Attól is nagyon boldog vagyok, hogy úgy érzem, hogy ráálltunk végre egy jó útra, és harcolhatunk nem csak dobogós helyezésekért, hanem ha a körülmények megengedik, a futamgyőzelmekért is.

Journality: Tiago Monteiro azt mondta az új Hondára, hogy még nagyon friss az autó, mit gondol Ön erről?

M. N.: Nagyon friss, de azért azt gondolom, hogy most már számos olyan fejlesztés érkezett, aminek kapcsán az autó egy nagyon jó szintre eljutott, innen most már elég nehéz lesz gyors ütemben továbbfejlődni.  Az a lenyűgöző, hogy a Honda szakemberei milyen gyorsan reagálnak az autó gyenge pontjaira, és ez versenyzőként nagyon jó érzés, igazi pszichológiai segítség. Minden versenyhétvégén érkezik új alkatrész, alapvetően nagyon boldog vagyok.

Journality: Sokan kíváncsiak arra – bár nagyon sok fórumon elhangzott már – hogy mennyiben különbözik az Ön autója  Tiago Monteiro és Gabriele Tarquini autójától?

M. N.: Semennyiben, ugyanaz.

Journality: Minden beállítást, technikát megkapnak a Hondától?

M. N.: Mindent, teljes az információáramlás a két csapat között. Az autó technikailag az utolsó csavarig ugyanaz, mint a másik csapaté.

Journality: Milyen esélyekkel számol ebben az évben?

M. N.: Mint említettem, számunkra az volt a fontos, hogy az idei évben a lehető leggyorsabban és legtöbbet tanuljunk. Eredmény szempontjából én boldog lennék, ha tudnék egy-két futamot nyerni, és azt érezném, hogy a két másik pilóta szintjén vagyok. Hogy ez eredményekben összességében mit fog jelenteni az év végén, azt nagyon nehéz megmondani. Összességében látszik, hogy a Honda nagyon gyorsan fejlődik, és ennek kapcsán bízom benne, hogy legalább a tavalyi eredményeinket idén is produkálni tudjuk majd.

Journality: A következő verseny a magyar futam. Idén készülnek-e valamivel  a hazai nagydíjra, egy új beállítással, egy új csellel, vagy valamivel, amivel meg lehet fogni Tarquiniéket?

M. N.: Alapvetően ez már az a szint, ahol mindenki bevet minden cselt, tehát itt elővarázsolni valami újat a kalapból szinte lehetetlen. A Hungaroringen mindig nagyon szívesen versenyzek, nagyon kellemes emlékek fűznek a hazai pályához, ott kezdődött a pályafutásom, tavaly nagyon sikeres versenyem volt ott, futamgyőzelmet arattam. Remélem, hogy elő tudjuk húzni a kalapból ugyanazt az eredményt, mint tavaly. Amennyiben ez így lenne, nagyon boldog lennék.

Journality: Nagyon sok szerencsét kívánunk a tervekhez!

 

Fotó: Kasznár Gyula