Molnár Andi lábán nem csak a tánccipő mutat jól, hanem a síléc is. Andi a táncparkettet most sípályára cserélte, ugyanis a SKI43 jótékony kezdeményezésének nagyköveteként találkozott és együtt síelt az ingyenes programban részt vevő diákokkal.

„A SKI43 – Ski for free egy egyedülálló lehetőség, amelynek keretében az általános iskolás diákok amellett, hogy ingyenesen megtanulhatnak síelni vagy snowboardozni, a program a magyar sísportot is fellendítheti. Ezen túl a síelés egy remek mozgásforma, miközben megismerhetik a gyerekek a téli sportok természetét, még jobban összekovácsolódhatnak a társaikkal, és a nap végén egy életre szóló élménnyel térhetnek haza. Én is tisztán emlékszem, amikor gyerekkoromban a nagypapám ráállított maga mögé a sílécére. Nekem ez volt a legelső „síelős” emlékem, amire azóta is jó érzéssel gondolok vissza” – meséli Molnár Andi, akinek a tánc mellett a síelés a nagy szerelme.

„33-34 éve már találkoztam a síeléssel a nagypapámnak köszönhetően, aki testnevelőtanár volt. Valójában azonban gimis éveim alatt, egy sítáborban tanultam meg igazán síelni. Első napon az oktatást követően már síelve kellett hazamennünk a szállásunkra, és én már akkor olyan bátornak éreztem magam, hogy másnap síelve akartam menni az oktatásra. Az elején persze szinte csak estem-keltem, de később rájöttem, megérte bátornak lenni. Ma már snowboardozok is, és nem félek egyáltalán a meredekebb lejtőkön sem, mert bízom a lábaimban” – folytatja Andrea.

A táncos műsorvezető a barátaival – amikor csak teheti – az osztrák Alpokban síel, sőt korábban egy sí-magazinműsort is vezetett, ahol különböző síparadicsomokat jártak be és mutattak meg a nézőknek.

„Sok ismerősöm dolgozik – ha épp nincs Covid-helyzet – a turizmusban Ausztriában, nagyszerű közösségi program elutazni hozzájuk és közösen síelni egy jót a hegyekben. Szerencsés vagyok, mert sok különleges sípályát megismerhettem és ez nem mindenkinek adatik meg. Ezért is tartom kihagyhatatlan lehetőségnek a SKI43 kezdeményezését, ami a mai, korlátozásokkal teli, mozgásszegény időben még fantasztikusabb élmény” – teszi hozzá a műsorvezető.

A programra, amely január 4-én indult útjára a szezon feléig már rekordszámú általános iskolás diák regisztrált. A kezdeményezés olyannyira beváltotta reményeit, hogy már a szezon közepén megteltek a szabad időpontok.

„Amikor megálmodtuk a programot, egyetlen cél lebegett a szemünk előtt: sok-sok általános iskolás gyerek arcára szerettünk volna mosolyt csalni azzal, hogy megismertetjük őket a síelés/snowboardozás örömeivel. Néhány hónapon belül olyan mértékű érdeklődés és regisztráció érkezett, hogy mára kimondhatjuk, a kezdeményezés rendkívüli sikernek örvend. A nagy érdeklődésre való tekintettel ideiglenesen megteltek a biztonságosan kiszolgálható szabad időpontok és várólistás helyek, ezért egyelőre le kellett zárnunk a regisztrációt. Gőzerővel dolgozunk azon, hogy februárban újabb turnusidőpontokkal bővítsük a naptárat, és újabb diákok számára nyissuk meg a kapukat a síelés világába. Oldalainkon folyamatosan tájékoztatni fogunk mindenkit az aktualitásainkról és ahogy megnyílnak a szabad időpontok, nagy szeretettel várjuk a jelentkezéseket” – tájékoztat Soós Csaba, a SKI43 program vezetője.

Forrás: Just Creative

Fotó: Szécsi István