Ed Philips és a Memphis Patrol legénysége arra vállalkozott, hogy az Elvis Live című koncertjükön Elvis legdögösebb zenéivel kényeztesse a bulizni vágyókat.

A zenészek MICHAEL PEWNY osztrák boogie – woogie zongoristával kiegészülve fergeteges bulit hoztak össze a Bazaar Klubban a Dohány utcában 2012. október 13-án szombaton.

A Bazár Klubban 21.00 órára volt meghirdetve a kezdés, természetesen kis csúszással kezdődött a koncert. Aki pontosan érkezett láthatta, hogyan telik meg a szórakozóhely olyan emberekkel, akik szeretik Elvist, az amerikai zenét és a G.I. Blues-os korszakát. Először azt gondolnánk, hogy az idősebb korosztály kedveli ezt a zenei stílust, de ez koránt sincs így. Nem is lehetne ezt mással szemléltetni, mint azokkal az emberekkel (akár idősebb, akár fiatalabb személyről beszélünk), akik pörgős szoknyába, fejpánttal, kiegészítőkben érkeztek. A hajuk belőve a 60-as éveknek megfelelően, a férfiak vagány ingben és teljesen a kornak megfelelő viselkedéssel nyomultak.

A koncert kezdetén még nem tudja az ember, hogy mire számíthat. A szórólapok természetesen támpontot adnak, de kicsit zsákbamacska, amíg nem halljuk saját fülünkkel a zenét és amíg nem látjuk saját szemünkkel a reakciókat. Itt nem volt kérdés: egy remek zenekar, remek előadását láthattuk. A koncert egy idő után vad táncba váltott át, mikor már bemelegedtek a géppuskalábú rajongók. A helyszíne egyszeriben tánctérré vált és nem volt olyan ember, akinek ne járt volna keze-lába a koncert során. A zenészek amerikai katonai egyenruhában bűvölték hangszereiket és nem túlzok, ha azt mondom, hogy varázslatot vittek véghez szombat este. Ahogy figyeltem a zenekart és a bulizó, táncoló tömeget, mintha időutazáson vettem volna részt. Egy pillanatra mintha a 60-as évekbe csöppentem volna vissza. A zene, a ruhák, a tánc és az emberek viselkedése kétség kívül kellett a csodához, de talán kevés zenekar van, akinek ez sikerül, egyetlen koncert alkalmával. Nem lehet konkrétan megfogalmazni, hogy mivel tudták ezt elérni. Mégis felejthetetlen élmény maradt sok emberben.

Olykor olyan hangulata és érzése lehetett az embernek, hogy itt összeszokott csapat van, mind a tánctéren, mind a színpadon. A táncosok ismerősként üdvözölték egymást és néha nem is lehetett tudni, hogy ki kinek a párja, mert olyan izzó volt a levegő két táncos között, hogy erre csak a szünetek alkalmával derült fény. Az is biztos, hogy az itt bulizók jó pár kilótól megszabadultak az este folyamán, hiszen olyan lendületes, olyan pörgős ez a tánc. Az amerikai filmekből jól ismert életérzés szinte megelevenedett a Bazár Klub termében.

A dolgos hétköznapok után próbálunk olyan programokat becsempészni életünkbe, mellyel kicsit elfeledhetjük a napi gondokat. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy Ed Philips és a Memphis Patrol legénysége ezt teljes mértékben meg tudta valósítani Elvis dalaival és MICHAEL PEWNY segítségével.